Ørneklubbens første tur var en ørnetur til Skåne

Regnen silede ned, og vinden nærmede sig stormstyrke, da Ørneklubben havde sit første arrangement - en ørnetur til Skåne.
Ørneklubben er en ny klub i DOF. Målgruppen er børn i 6-12 årsalderen, og hensigten er at fange børnenes interesse for de spændende, sjove og smukke fugle således, at DOF også består om 20-30 år.
DOFere lader sig ikke gå på af regn og vind, og derfor var vi ikke mindre end omkring 50 børn i ovennævnte alder og 50 voksne mest i bedsteforældrealderen, som mødte op på Sjælør station en tidlig lørdag morgen i marts udstyret med regntøj, gummistøvler, kikkerter, madpakker, drikkevarer, nysgerrighed og godt humør.
Mads fra Fuglenes Hus og Anders fra DOF Ung bød velkommen, og vi havde næppe passeret broen, førend den første røde glente blev observeret. Derefter så vi dem som perler på en snor, og det blev vel til i alt 14-15 glenter i løbet af dagen, som efterhånden klarede op og blev til en flot solskinsdag.
Fra broen til Næsbyholm Sø så vi musvåger, viber, sanglærker, sangsvaner, tårnfalk, måger og grågæs. Fra Næsbyholm Sø til Fyledalen så vi traner, forskellige kragefugle, fasaner og gravænder.
Og i Fyledalen havde vi fornøjelsen af en langvarig opvisning af 2 kongeørne og 2 glenter.
På grund af tidsnød nåede vi ikke Vombs enge og Krankesjøn og fik derfor ikke set havørne, ærgerligt!
Men hovedpersonerne, børnene, var da heldigvis ligeglade. De havde en dejlig fugledag med deres bedsteforældre eller forældre og andre glade børn - og de fik set mange spændende fugle og lært en masse om dem.
Stor ros til DOF og turlederne for dette første arrangement for Ørneklubben. Vi er blevet lovet, at klubben arrangerer flere ture, og det glæder vi os til.


tekst/Carsten Michael Jørgensen
Marts 2019