I DOF Nordsjælland har vi brug for nye turledere, fordi nogle af de hidtidige har måttet holde op.

Kender du et område rigtig godt, fordi du ofte færdes der og derfor også kender til de fugle, der forekommer, så kunne det være noget for dig at blive turleder.

Alle typer af områder har interesse, om det så er skov, åbent land, strand og kystområde eller noget helt femte, så er der fugle at vise frem og lære turdeltagerne om.

Et godt kendskab til fuglene i det område, du vil være turguide i, er en god forudsætning for vellykkede ture.

Man vælger selv, hvor ofte man vil guide en tur og på hvilken tid af dagen. Du kan se på vores hjemmeside under ture, hvad der udbydes i den nærmeste fremtid. Nogle turledere vælger at lede en tur med passende mellemrum, f.eks. en gang om måneden, på samme lokalitet, mens andre veksler mellem forskellige lokaliteter.

Fugleturene foregår først og fremmest i Nordsjælland, men som turleder er man velkommen til at arrangere ture over hele landet og også gerne i f.eks. Sverige. Ture med trækfugle på programmet er meget populære, og netop i den sammenhæng er bl. a. Falsterbo og Sydsverige gode destinationer om efteråret.

Har man lyst til at arrangere ture så langt væk, at bustransport for deltagerne kan komme på tale, kan det aftales i hvert enkelt tilfælde, hvordan det arrangeres og betales for af deltagerne. En anden mulighed er samkørsel i privatbiler.

En gang om året inviteres alle turledere til et turlederseminar, som er både et fagligt og et socialt arrangement, som sluttes af med en god middag. Det er en rar måde at samles på til en god snak sammen, og samtidig en tak til alle turlederne for deres indsats, som alle sætter stor pris på.

Har du lyst til at fungere som turleder i DOF Nordsjælland, så kontakt Aktivitetsudvalget ved at sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

P3310024 Fugletur JensLodal