Naturens Dag på Esrum Møllegård

Naturens Dag på Esrum Møllegård
søndag 11. september kl. 10 - 13

I mange år er Naturens Dag blevet afholdt på Skovskolen i Nødebo, men i år er dette spændende arrangement for hele familien blevet flyttet til Esrum Møllegård.
Det er Nationalpark Kongernes Nordsjælland og Naturstyrelsen Nordsjælland, som er arrangører, og som sædvanlig deltager Dansk Ornitologisk Forening i Nordsjælland.
Naturens Dag er et af landets største arrangementer af sin art, og her i Nordsjælland kan I i det omfattende program blandt meget andet besøge DOF Nordsjællands stand og høre om forekomst af havørn, fiskeørn og rød glente i vores landsdel samt høre om mange andre fugle.
I kan også teste jeres fugleviden i en quiz og se hvor mange af de udstoppede fugle, I kan kende.
Andre muligheder for gode naturoplevelser er at fange smådyr i vand og på land, tænde bål på forskellige måder, ride kæphesteløb, bygge en vandmølle, lave fødekæder i skoven og gå på vandreeventyr.
I vil også have mulighed for at designe et parforcejagtlandskab samt få en snak med Naturstyrelsen om urørt skov, naturnationalparker og Søborg Sø.
Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet vil gerne fortælle om det lokale natur- og friluftsarbejde, de laver, og Nordsjællands Ridelaug står til rådighed for en snak om heste og ridning i skoven.
Adressen er Esrum Møllegård, Klostergade 12, Esrum, 3230 Græsted og bemærk, at indkørslen sker fra Frederiksværkvej, hvor der en stor P-plads lige ved på møllegården.


/Carsten Michael Jørgensen