Nyhed 08.04.2016, skrevet af Luise Ekberg

Efter at have spejdet dagligt efter fiskeørnene ved reden i Vandmosen i Gribskov siden d. 28. marts kan vi nu med stor glæde konstatere, at begge fiskeørne nu er ankommet.

Normalt er det sådan at hannen ankommer først og sådan er det også i år, idet hannen ankom til Vandmosen onsdag d. 6. april, hvor vi kunne konstatere, at han sad i et af de vanlige rastetræer med en stor fisk.  Han åd ikke af fisken, man sad bare i mere end en time og flyttede lidt rundt på den, mens han "gyppede" meget højlydt - dette formentlig for at gøre opmærksom på sig selv, hvis hunnen skulle ankomme.

Torsdag d. 7. marts kunne vi så efter nogen søgen i området konstatere, at hunnen også var ankommet. De sad i hvert deres rastetræ med fisk og havde besvær med at holde balancen i den kraftige vind. De foretog sig intet andet i den times tid, vi observerede dem. De kan være udmattede efter den lange flyvetur fra Afrika - det ved vi ikke men er et gæt!

Men det så ud som om de havde været i reden og lagt lidt på eller flyttet på nogle grene, da man kunne se, at grenene lå anderledes end tidligere.

Begge fiskeørne i Vandmosen d. 7. april 2016, Foto Luise Ekberg

Området er afspærret som de tidligere år fra 1. april til og med 31. august, men man kan se reden og fiskeørnene fra de sædvanlige observationssteder på vestsiden af Vandmosen ved Gribsø Bakker og dagbogen ligger nu i kassen ved observationsstedet oppe på bakken, hvorfra man ser reden rigtig godt.
Skriv meget gerne jeres observationer ind, når I er der ude, det vil være til glæde for alle.

Hannen på reden d. 8. april 2016. Foto Luise Ekberg